søndag 3. oktober 2010

Hva har arbeidspress og tomflasker til felles?

Jo, de holder meg våken på nettene. Ei tomflaske på gårdsplassen ramlet i vinden og jeg våknet. Klokka var to og tankene gikk videre til studiene. Jeg har bestemt meg for å kjøre to digitale undervisningsopplegg sammen med to lærere. I det ene har jeg tenkt en blogg der elevene skal anmelde bøker. Tankene i natt har sirklet om hvordan dette best kan gjøres. Wiki, blogg eller forum heter en artikkel et sted... Det blir viktig å finne en måte å administrere det på som gjør det lettvint. Skal vi bruke blogg må alle elevene ha kontoer med brukenavn og passord.Skal vi bruke Fronter? Eller kanskje hjemmesiden vår? Og så må det ikke bare bli et sted der ungene skriver på PC i stedet for på papir. Å anmelde bøker kan gjøres påmange måter. Lage tegnefilm? Filme seg selv? Lage lydbok? Intervju? Maleri? Ikke alle klarer lese ei hel bok? Noen må høre høytlesing eller lydbok... Lese for hverandre? Dette sto jeg opp for å se litt nærmere på, MEN så skulle jeg bare få til blidevisning på bloggprofilen min(Takk Eva), og så skulle jeg bare se gjennom bloggene til de andre og så skulle jeg bare..Nå er klokka blitt morgen og jeg må dusje og dra på jobb!! Ha en flott dag alle sammen. Om jeg ikke har giddet å plukke opp tomflaska og om det blir vind til natta,kommer jeg kanskje på noe nytt?

3 kommentarer:

 1. Hva med å forsøke en Voicethread? Gratis, webbasert verktøy. Laster opp bilder (forside av boka), og gir sin kommentar (mikrofonfunksjon) til sitt bilde. Verktøyet er slikt formet at medelever kan respondere på de andres kommentarer (enten som tekst, eller mikrofon).
  Voicethread finner du på nettsiden http://voicethread.com - der ligger også kjempegode innførings-"threads" i hvordan bruke verktøyet.
  Som ansatte i skoleverket, kan vi få oss Education-profilen (flere muligheter; bl.a. legge opp ulike identiteter innenfor din konto).
  Lyst til å vite mer - ikke nøl med å ta kontakt;-)

  SvarSlett
 2. Så flotte tips fra deg, Eva. Dette skal jeg også ta med meg til lærerne mine. Spennende med nye ting de kanskje kan fristes til å prøve ut.
  Og til deg, Bjørg: Jeg gleder meg til å følge elevprosjektene dine.
  Håper du får sove til natta:-)

  SvarSlett
 3. Så mange muligheter, og så mange valg. Og alltid noen nye etter at Eva har vært her. Vi får vel høre mer etter som prosjektene dine skrider fram, Bjørg? Er entusiasmen på topp blant dine medsammensvorne på Strand?

  SvarSlett