lørdag 4. desember 2010

Ønsker vi smulere farvann?

Hva somkreves av en skoleleder? Dette spør Janne om i sinblogg. Jeg tror det er litt som å være leder på ei raftingflåte av tømmer. Noen forlanger at vi skal komme ned til havet fortere enn elva går. Noen mener vi skal kunne seile trygt selv om vi må ta bort  stokker av og til.(Det blir vel stadig færre?) Man skal ha samme fart selv om det er store steiner i elva. Man skal kunne bremse for å styre godt gjennom stryk, man skal ro så blodsmaken kjennes i halsen når det er rolige partier i elva. Det står folk langs breddene som forsøker rive flåten til land og andre som roper at vi er på feil side av elva. Underveis skal vi veilede mannskapet i hvordan flåta håndteres og det er stadig nye bestemmelser om at mannskapet skal evaluere seg selv. Hvordan klarte vi den svingen der? Da er vi selvsagt i neste stryk.
Hva skjer når vi når havet? Jo vi har et par små måneder tilå dra flåtenopp til utgangspunkte før det er å sette utfor på nytt.Ofte med nytt mannskap,og alltid med nytt vann...Hva som trengs for å være skoleleder? Pokker så god til å ro!!

4 kommentarer:

 1. Dæven - jeg ble helt sjøsjuk av å lese dette :-S

  SvarSlett
 2. glad jeg er en skikkelig stuegris, jeg. dette bel for tøfft :)

  SvarSlett
 3. God beskrivelse av en krevende skolelederhverdag dette Bjørg. Du vet det du:-)

  SvarSlett
 4. Aldeles herlig bilde på en skoleleders hverdag (år);-))
  Jeg liker risikosport, og du fikk jo dette til å høres skikkelig spennende ut! Jeg kjenner trangen til å rope ut: HALLO, rekrutteringsbyråer! Vi har her en glimrende tekstskriver dere kan bruke til annonsering etter fremtidige skoleledere;-))

  SvarSlett